Kapusta z żurawiną

Surówka z kapusty
Surówka z kapusty123RF/PICSEL

Składniki

  • 1 czerwona kapusta (około 1 kg)
  • 2 cebule
  • 1 łyżka masła klarowanego
  • 4 liście laurowe
  • łyżeczka jagód jałowca
  • 5 ziaren ziela angielskiego
  • 2 ząbki czosnku
  • 250 ml czerwonego wina
  • 250 ml soku jabłkowego
  • 3-4 łyżki czerwonego octu winnego
  • sól
  • 200 g galaretki z czerwonych porzeczek
  • 100 g świeżych lub mrożonych żurawin
  • 200 g obgotowanych kasztanów
  • 2 łyżki syropu klonowego
  • 5 goździków
Trend sezonu: Szerokie spodnieStyl.pl
Tele Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?