Reklama

Karkówka na ostro

Prosty przepis, smaczne danie.

Składniki

  • 1 kg karkówki
  • 30 dag pieczarek
  • 2 cebule
  • 2 jajka
  • 2 szklanki bułki tartej
  • 2 ząbki czosnku
  • szklanka bulionu
  • olej

  Karkówkę pokrój w centymetrowe plastry. Lekko rozbij i obtocz w jajku oraz bułce tartej. Następnie obsmaż na rozgrzanym oleju. Potem zeszklij posiekane cebule i czosnek. Oddzielnie przesmaż pieczarki. Na dnie naczynia żaroodpornego ułóż cebulę, karkówkę i pieczarki. Całość zalej bulionem. Wstaw do mocno rozgrzanego piekarnika i zapiekaj w temperaturze 180°C do miękkości.

Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy