Reklama

Reklama

Karmelizowany boczek po wietnamsku

Prosty przepis na bardzo smaczne danie.

Składniki

  • 4 ząbki czosnku, starte lub przeciśnięte przez praskę
  • 4 szalotki drobno posiekane
  • 1,5 kg boczku surowego
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 3 łyżki sosu rybnego
  • 3 łyżki brązowego cukru
  • 2 szklanki wody kokosowej
  • Łyżeczka pieprzu
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 łyżki oleju

Boczek pokrój słupki, umieść w misce i dodaj czosnek, szalotki, pieprz, sos rybny, sól. Dobrze wymieszaj i odstaw na około pół godziny. Zamarynowany boczek wrzuć na rozgrzany olej i obsmaż. Dodaj cukier, sos sojowy i wodę kokosową. Gotuj na wolnym ogniu około pół godziny. Podawaj z ryżem.

Styl.pl

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy