Reklama

Kebab Fistikli

Ze świeżą bazylią i pistacjami.

Składniki

  • 750 g mięsa mielonego (najlepiej jagnięcina i wołowina pół na pół)
  • 1 duża cebula, drobno pokrojona
  • Pół łyżeczki czarnego pieprzu, mielonego
  • 1,5 łyżeczki soli
  • Łyżeczkę Peperoncino
  • Pół łyżeczki kuminu
  • Łyżeczkę suszonej mięty
  • Łyżeczkę świeżego tymianku, drobno pokrojonego
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • Pęczek bazylii
  • 5 łyżek posiekanych pistacji
  • oliwa

 Wszystkie składniki oprócz pistacji bazylii dokładnie wymieszaj, odstaw na kilka minut.

Listki bazylii drobno posiekaj. Dodaj bazylię do mięsa, wsyp pistacje i dokładnie wyrób ponownie. Uformuj kulki z mięsa i wstaw do lodówki na 30 minut.

Nadziewaj kulki na szpadki do szaszłyków i opiekaj na grillu, obracając.

Podawaj z chlebkiem pita i grillowanymi warzywami.

Styl.pl
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy