Reklama

Reklama

Kefirowe racuchy z owocami

Przepis pochodzi z książki "Jajko" Kasi i Zosi Pilitowskich.

Składniki

  • 2 jajka
  • 1 szklanka zsiadłego mleka lub kefiru
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • szczypta soli
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • ½ łyżeczki sody oczyszczonej
  • owoce sezonowe (np. śliwki, jabłka, gruszki, jagody, truskawki, morele, brzoskwinie, a nawet kwiaty bzu)

Kefirowe racuchy z owocami - przygotowanie:

Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.

Smaż na średnio głębokim tłuszczu, aż będą puszyste i rumiane. Podawaj racuchy oprószone cukrem pudrem.

W zimie można je jeść bez owoców, za to polane konfiturą.

Przepis pochodzi z książki "Jajko" Kasi i Zosi Pilitowskich.

Zobacz także inne przepisy na racuchy:

Racuchy z ananasem

Reklama

Babcine racuchy jabłkowe


Fragment książki
Dowiedz się więcej na temat: racuchy | racuszki | puszyste racuchy | Racuchy z kwaśnego mleka

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy