Kefirowe racuchy z owocami
Aktualizacja
Przepis pochodzi z książki "Jajko" Kasi i Zosi Pilitowskich.

Składniki
- 2 jajka
- 1 szklanka zsiadłego mleka lub kefiru
- 1 szklanka mąki pszennej
- szczypta soli
- 1 łyżka cukru
- 1 łyżeczka cynamonu
- ½ łyżeczki sody oczyszczonej
- owoce sezonowe (np. śliwki, jabłka, gruszki, jagody, truskawki, morele, brzoskwinie, a nawet kwiaty bzu)
Kefirowe racuchy z owocami - przygotowanie:
Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.
Smaż na średnio głębokim tłuszczu, aż będą puszyste i rumiane. Podawaj racuchy oprószone cukrem pudrem.
W zimie można je jeść bez owoców, za to polane konfiturą.

Zobacz także inne przepisy na racuchy: