Reklama

Keks z owocami

Czas na skorzystanie z letnich zapasów owocowych! Przedstawiamy przepis na keks owocowy!

Składniki

  • 3 duże jajka
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1/2 szklanki oleju
  • 300 g mąki pszennej
  • 200 g półtłustego twarogu
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 200 g borówek amerykańskich
  • cukier puder do oprószenia
  • borówki do dekoracji

Sposób przygotowania:

1. Jajka zmiksuj z cukrem. Dodaj olej oraz twaróg i miksuj na małych obrotach 2 minuty. Wmieszaj mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, a na końcu borówki. 

2. Formę keksówkę o długosci 22 cm wyłóż papierem do pieczenia i posmaruj tłuszczem. Ciasto przelej do formy i wyrównaj wierzch. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C. Piecz przez 40-50 minut. Po wystudzeniu oprósz ciasto cukrem pudrem i udekoruj borówkami.  

Zobacz także:


Życie na gorąco
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy