Kiełbasa z ziemniakami
Szybki, prosty przepis na sutą kolację.
Składniki
- 40 dag kiełbasy zwyczajnej
- 75 dag ziemniaków
- po 1 zielonej, czerwonej i żółtej papryce
- 2 cebule
- 4 gałązki świeżego majeranku
- 2 łyżki oleju
- sól, pieprz
- 4 łyżki śmietany 18 proc.
Przygotowanie:
Ziemniaki obrać, pokroić w ósemki, kiełbasę w grube plasterki, papryki po usunięciu gniazd nasiennych w duże kawałki, cebule w półplasterki. Majeranek opłukać, delikatnie osuszyć, oderwać listki.
Ziemniaki smażyć na rozgrzanym oleju ok. 15 min, mieszając. Dodać paprykę, cebulę i kiełbasę, przykryć, dusić na małym ogniu kolejne 15 min. Doprawić.
Zobacz także: