1. Mąkę pszenną i ziemniaczaną przesiewamy, mieszamy ze sobą oraz z proszkiem do pieczenia.
2. Masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Żółtka oddzielamy od białek i dodajemy kolejno po jednym do masła, cały czas ucierając. Do masy porcjami wsypujemy wymieszane mąki i dalej ucieramy. Następnie dodajemy mleko i rum, mieszamy, by składniki się połączyły. Białka jaj ubijamy na sztywno ze szczyptą soli i łączymy z ciastem, delikatnie mieszając.
3. Prostokątną blachę smarujemy tłuszczem i oprószamy mąką. Przekładamy ciasto. Wyrównujemy wierzch i nacinamy nożem pośrodku wzdłuż formy, dzięki czemu ciasto równomiernie się upiecze. Pieczemy około 50 minut w 180ºC.
4. Ciasto 5-10 minut studzimy w blasze. Po tym czasie wyjmujemy na kratkę i dalej studzimy. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.