Reklama

Reklama

Klopsiki z kaszy orkiszowej

Gotowe pulpety można okrasić skwarkami z podsmażonego boczku, a zamiast sera żółtego dodać wędzony.

Składniki Klopsy

  • 1/2 brokuła
  • 20 dag ugotowanej kaszy orkiszowej
  • 3 jaja
  • 2-3 łyżki bułki tartej
  • 1 łyżka śmietany 18 proc.
  • 10 dag sera żółtego
  • sól, pieprz

Składniki Sos

  • 500 ml bulionu
  • 4 marchewki
  • 1 duża cebula
  • 1 łyżka śmietany 18 proc.
  • oliwa


 1. Cebulę i marchew umyć, obrać, pokroić w talarki, podsmażyć na 1 łyżce oliwy.
2. Warzywa zalać bulionem, ugotować, zmiksować, doprawić, sos zabielić.
3. Różyczki brokuła ugotować w osolonym wrzątku, odcedzić, wymieszać z kaszą, utartym serem, jajkami, bułką, doprawić. Z masy formować kule, smażyć na oliwie.

Twoje Imperium

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy