Kogel-mogel z bezą i crumble’em

Kogel-mogel z bezą i crumble’em
Kogel-mogel z bezą i crumble’emmateriały prasowe

Składniki

na kogel-mogel

  • 30 ml wody
  • 30 g cukru pudru
  • 300 g żółtek kurzych
  • 10 g proespuma na zimno

na korpusy jajek

  • 10 g mannitolu
  • lody z żółtka
  • 75 g cukru kryształu
  • 45 g dekstrozy
  • 5 g stabilizatora
  • szczypta soli
  • 200 ml wody mineralnej niegazowanej
  • 300 g żółtek kurzych

na crumble mleczne

  • 40 g mąki pszennej typ 500
  • 12 g mąki kukurydzianej
  • 2 g soli
  • 25 g cukru kryształu
  • 60 g mleka w proszku
  • 55 g roztopionego masła
  • 90 g białej czekolady

na bezy

  • 60 g białek kurzych
  • 65 g cukru kryształu
  • 50 g cukru pudru
  • 5 g mąki ziemniaczanej

na jogurt z syfonu

  • 350 ml jogurtu naturalnego
  • 15 g proespuma na zimno
  • żółtko sferyczne
  • 25 g cukru kryształu
  • 25 ml wody
  • 50 ml wody destylowanej
  • 220 g purée z mirabelki
  • 50 ml soku z cytryny
  • 11 g gluco

na wodę do kąpieli żółtka sferycznego

  • 500 ml wody destylowanej
  • 2,5 g algin
materiały prasowe
materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?