Reklama

Kogel-mogel z owocami

Tani, a wyśmienity deser, który kojarzy nam się z dzieciństwem. Polecamy prosty przepis na ponadczasowy kogel-mogel!

Składniki

  • 6 żółtek
  • 6 łyżek cukru
  • 6 łyżek soku z cytryny
  • owoce sezonowe

Przepis pochodzi z 312. odcinka programu "Ewa gotuje".

Sposób przygotowania:

Jajka sparzyć wrzątkiem. Żółtka wybić do miski i utrzeć z cukrem. Gdy zbieleją, dodać sok wyciśnięty z cytryny i miksować jeszcze przez chwilę. Kogel-mogel przełożyć do małych słoików. Do każdego dać trochę malin, porzeczek, poziomek i borówek. Udekorować koglem-moglem oraz owocami.

Polsat
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy