Reklama

​Koktajl z krewetek

Tradycyjny ​koktajl z krewetek - dla czterech osób.

Składniki

  • 400 g krewetek
  • 2 awokado
  • 2- 4 łyżeczki soku z cytryny
  • 2 łyżeczka soli


Składniki na dressing

  • 1 ząbek czosnku
  • 2 - 3 łyżki keczupu
  • 1 - 2 łyżki sosu chili
  • ½ cebuli
  • 1,5 łyżki relishu z ogórków
  • 150 ml majonezu
  • 1 jajko
  • ½ - 1 łyżeczka czarnego pieprzu
  • 1 łyżeczka startej skórki cytrynowej
  • 3 łyżeczki soku z cytryny


Sposób przygotowania:

Ugotuj jajko na twardo i pokrój je na drobne kawałki. Posiekaj czosnek i zetrzyj skórkę z cytryny. Posiekaj cebulę. Połącz wszystkie składniki na dressing i wymieszaj je na gładką masę.

Przetnij awokado na pół, usuń pestkę i wydrąż miąższ. Potnij awokado w kostkę. Przełóż do kieliszków do martini. Dopraw sokiem z cytryny i szczyptą soli.

Obierz krewetki i ułóż je na kawałkach awokado w kieliszkach do martini. Dodaj dressing i podaj na stół.

Przepis autorstwa Sary La Fountain

Sarę możesz oglądać w serii "Antypody smaków" w poniedziałki o godz. 21:00 i 21:30 na kanale Nat Geo People.

Reklama
Styl.pl/materiały prasowe
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy