Reklama

Kotleciki z kurczaka w parmezanowo-estragonowej panierce

Pyszne dzięki wyjątkowej panierce.

Składniki

  • ¼ pęczka estragonu
  • Ząbek czosnku
  • 75 g bułki tartej
  • 75 g kaszy kukurydzianej
  • 50 g parmezanu
  • 2 jaja
  • Sól, pieprz
  • 600 g filetu z kurczaka
  • 50 g mąki
  • 3-5 łyżek oleju

Zmieszaj bułkę tartą, posiekany estragon, czosnek i kaszę kukurydzianą, dodaj starty parmezan. Jajka roztrzep w głębokim talerzu, dopraw solą i pierzem.  Mięso pokrój w cienkie plastry, obtocz w mące, jajku i bułce z dodatkami. Smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Osącz nadmiar tłuszczu na papierowym ręczniku.

Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy