Krakersy ziołowe
Składniki
- pół pęczka koperek
- pół pęczka szczypiorek
- 200 g śmietana
- pół pęczka bazylia
- 8 łyżek mleko
- pół pęczka natka pietruszki
- 2 łyżki sezam
- 1 gałązka rozmaryn
- biały pieprz
- 100 g ricotta
- 100 g masło
- szczypta soli
- 100 g mąka
7 i wiecej osób
Bazylię, połowę pietruszki i rozmaryn posiekać. Masło zmieszać z ricottą, mąką i odrobiną soli. Dodać zioła, zagnieść ciasto. Zawinąć je w folię i odłożyć na 30 minut do lodówki. Rozwałkować, powycinać krążki, obtoczyć w sezamie. Układać na wyłożonych papierem do pieczenia 3 blachach i piec kolejno w 200 st C po ok. 10 minut. Szczypirek i koperek posiekać i wraz z resztą pietruszki dodać do śmietany, doprawić solą i pieprzem.