Krem z białych szparagów

Wyśmienity krem z białych szparagów
Wyśmienity krem z białych szparagówmateriały prasowe

Składniki

  • 1 por pokrojony w cienkie plasterki
  • 1 szalotka pokrojona w drobną w kostkę
  • 1 pęczek szparagów obranych i pokrojonych na centymetrowe kawałki
  • 500 ml bulionu mięsnego lub warzywnego
  • 50 ml śmietanki 30%
  • 100 g świeżo startego parmezanu
  • oliwa
  • oliwa truflowa do dekoracji
  • sól
  • świeżo zmielony pieprz
"Zupa dobra na wszystko" autorstwa Jolanty Naklickiej-Kleser
"Zupa dobra na wszystko" autorstwa Jolanty Naklickiej-Kleser materiały prasowe
Zmysłowe smaki: Jak obierać i gotować szparagi?Zmysłowe smakiInteria.tv
Fragment książki
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?