Reklama

Krem ziemniaczany

Gęsty, pożywny, rozgrzewający i... tani!

Składniki

  • 2 małe pory
  • marchewka
  • 3 ziemniaki
  • 2 jabłka
  • 8 plasterków upieczonego boczku
  • szklanka soku jabłkowego
  • pół szklanki śmietany
  • łyżka masła
  • sól
  • pieprz
  • szczypiorek

W dużym garnku rozgrzej masło. Wrzuć pokrojone w kostkę jabłka i warzywa. Wlej wodę i zagotuj, aż odparuje 1/3. 

Odstaw do wystudzenia i zmiksuj na gładki krem. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Dolej sok i gotuj przez 30 minut. Dodaj śmietanę.

Już dziś możesz wesprzeć WOŚP! Czekamy na Ciebie na pomagam.interia.pl!

Zobacz także:

Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy