Reklama

Kremowa zupa czosnkowa z grzankami

Zupy wegetariańskie coraz częściej można spotkać w polskich restauracjach, a także domach. Posiadają one wiele cennych właściwości, a także są bardzo pożywne i szybkie w zrobieniu.

Składniki

  • 1 duża cebula
  • 1 główka czosnku
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 małe ziemniaki
  • 2 kostki bulionu warzywnego
  • Sól, pieprz oraz tymianek do smaku

Sposób przygotowania:

Do nagrzanego piekarnika na 220 stopni, wkładamy owinięty w folię aluminiową czosnek i pieczemy ok 15 minut.

Czosnek studzimy, a następnie wyciągamy poszczególne ząbki.

Kroimy w kostkę cebulę oraz ziemniaki. Wszystko podsmażamy na oliwie z oliwek.

Do całości dodajemy litr wody oraz 2 kostki bulionu.

Gotujemy ok. 20minut aż całość ulegnie zmiękczeniu.

Na koniec wszystko blendujemy i przecedzamy przez sito.

Podajemy na ciepło z pysznymi grzankami.

Zobacz także:

Reklama
Styl.pl
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy