Reklama

Kremowa zupa z klopsikami

Zupę podaj z ziemniakami i klopsikami.

Składniki

  • 1 kg cukinii
  • 1 duża cebula
  • 2 ziemniaki
  • 1 l bulionu warzywnego
  • 40 dag mielonego mięsa drobiowego
  • 1 mały serek topiony śmietankowy
  • 1 jajko
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz świeżo mielony
  • zioła prowansalskie
  • natka pietruszki
  • olej

Przygotowanie:

Mięso wymieszać z jajkiem i bułką, doprawić solą, pieprzem, ziołami, formować klopsiki, usmażyć na złoto na 2 łyżkach oleju.

Cebulę i czosnek obrać, posiekać. Podsmażyć na łyżce oleju, dodać pokrojoną w kostkę cukinię. Zalać bulionem, ugotować do miękkości, doprawić przyprawami i serkiem.

Ziemniaki obrać, ugotować osobno. Zupę zmiksować, podawać z klopsikami i ziemniakami, pokrojonymi w kostkę. Posypać natką.

Zobacz także:


Twoje Imperium
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy