Kremowy sernik

article cover
123RF/PICSEL

Kremowy sernik

Sposób przygotowania: Czekoladę drobno posiekaj. Masło włóż do rondelka, roztop. Zdejmij z ognia. Wrzuć posiekaną czekoladę. Mieszaj, aż składniki się połączą. Herbatniki rozdrobnij blenderem na piasek. Wlej masło z czekoladą, wymieszaj. Dno tortownicy wylep masą ciasteczkową. Wstaw do lodówki na 15-20 minut.
Sposób przygotowania: Czekoladę drobno posiekaj. Masło włóż do rondelka, roztop. Zdejmij z ognia. Wrzuć posiekaną czekoladę. Mieszaj, aż składniki się połączą. Herbatniki rozdrobnij blenderem na piasek. Wlej masło z czekoladą, wymieszaj. Dno tortownicy wylep masą ciasteczkową. Wstaw do lodówki na 15-20 minut. 123RF/PICSEL
Żelatynę rozpuść w 100 ml wrzącej wody. Czekoladę zetrzyj na tarce. 250 ml śmietanki ubij mikserem na sztywno. Do miski włóż twaróg. Dodaj jogurt oraz jedną szklankę cukru pudru, zmiksuj. Dodaj ubitą śmietankę, krótko zmiksuj. Wlej przestudzoną żelatynę, zmiksuj. Wrzuć posiekaną lub startą czekoladę, wymieszaj.
Żelatynę rozpuść w 100 ml wrzącej wody. Czekoladę zetrzyj na tarce. 250 ml śmietanki ubij mikserem na sztywno. Do miski włóż twaróg. Dodaj jogurt oraz jedną szklankę cukru pudru, zmiksuj. Dodaj ubitą śmietankę, krótko zmiksuj. Wlej przestudzoną żelatynę, zmiksuj. Wrzuć posiekaną lub startą czekoladę, wymieszaj. 123RF/PICSEL
Składniki na spód: 150 g herbatników czekoladowych 90 g masła 30 g czekolady mlecznej lub gorzkiej Składniki na masę serową: 500 g twarogu sernikowego (trzykrotnie zmielonego) 1 szklanka jogurtu typu greckiego 400 ml śmietanki kremówki 30 proc. 1 szklanka + 1 łyżka cukru pudru 2 łyżki żelatyny 170 g czekolady mlecznej
Składniki na spód: 150 g herbatników czekoladowych 90 g masła 30 g czekolady mlecznej lub gorzkiej Składniki na masę serową: 500 g twarogu sernikowego (trzykrotnie zmielonego) 1 szklanka jogurtu typu greckiego 400 ml śmietanki kremówki 30 proc. 1 szklanka + 1 łyżka cukru pudru 2 łyżki żelatyny 170 g czekolady mlecznej 123RF/PICSEL
Masę serową przelej na ciasteczkowy spód. Wstaw do lodówki na kilka godzin. Pozostałą śmietankę ubij na sztywno z cukrem pudrem. Wierzch sernika udekoruj kleksami śmietanki, ciasteczkami lub listkami mięty. Podawaj z sosem czekoladowym. Źródło: Świat i Ludzie
Masę serową przelej na ciasteczkowy spód. Wstaw do lodówki na kilka godzin. Pozostałą śmietankę ubij na sztywno z cukrem pudrem. Wierzch sernika udekoruj kleksami śmietanki, ciasteczkami lub listkami mięty. Podawaj z sosem czekoladowym. Źródło: Świat i Ludzie 123RF/PICSEL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?