Reklama

Reklama

Krewetki na patyku w sosie Worcestershire

Sezon grillowy już w pełni, pora wykazać się kulinarną inwencją. Zaskocz domowników kolorowymi przysmakami na patyku.

Składniki

  • 600 g mrożonych krewetek
  • 2 łyżki oliwy
  • 3 ząbki posiekanego czosnku
  • 1/4 łyżeczki soli

Składniki na sos

  • 4 łyżki masła
  • 1 i 1/2 łyżeczki chili
  • 1 łyżeczka zmielonego pieprzu
  • 1 łyżka sosu Worcestershire
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • sól

Sposób przygotowania:

1. Krewetki rozmroź i wymieszaj z oliwą, posiekanym czosnkiem i solą - odstaw na ok. 1/2 godziny. W rondelku rozpuść masło, dodaj przyprawy, wymieszaj, zdejmij z ognia, wlej sos Worcestershire oraz sok z cytryny. 

2. Krewetki nadziej na patyczki i grilluj kilka minut. Gotowe polej ciepłym sosem. Możesz je też podawać z klasycznym sosem pomidorowym.

Zobacz także:

Show

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje