Krewetki z kaszą jaglaną
Znana od setek lat, zapomniana, teraz wraca na nasze talerze. Kasza jaglana- to właśnie ona pomoże ci w walce o dobre samopoczucie.
Składniki
- 10 usmażonych krewetki
- 20 dag kaszy jaglanej
- cukinia
- 2 papryczki chili
- 3 ząbki czosnku
- 2 cebule
- listki kolendry
- szczypta szafranu
- łyżka masła
- sól i pieprz
Sposób przygotowania:
1. Szafran w nitkach pokrusz do małej miseczki i zalej 2 łyżkami wrzątku. Na patelni rozgrzej masło, dodaj cebule i chili, smaż przez 3 minuty.
2. Następnie dodaj pokrojoną w plasterki cukinię i czosnek. Po 5 minutach dorzuć krewetki. Dopraw solą i pieprzem. Kaszę wymieszaj z szafranem i przełóż na patelnię, dodaj kolendrę.
Zobacz także: