Przygotowanie:
Na stolnicę lub blat przesiej mąkę, dodaj cukier oraz sól, wymieszaj. Dodaj pokrojony na małe kawałki tłuszcz oraz jajka, szybko zagnieć gładkie ciasto. Uformuj z niego kulę, owiń folią i włóż do lodówki na około 60 min.
Foremki posmaruj masłem. Ze schłodzonego ciasta odrywaj niewielkie kawałki. Każdy rozwałkuj na grubość ok. 2 mm, lekko podsypując mąką i przełóż do foremek. Piecz 15-20 min w temperaturze 180°C. 2. Do miski włóż żółtka, wsyp cukier oraz cukier wanilinowy, utrzyj mikserem na puszystą masę.
Wlej 50 ml mleka, dodaj obie mąki, zmiksuj. Pozostałe mleko zagotuj. Gdy zacznie wrzeć, wlej masę żółtkową. Mieszając, gotuj, aż zgęstnieje. Zdejmij z ognia, dodaj pokrojone na kawałki masło, wymieszaj. Wystudź. Babeczki wypełnij kremem budyniowym. Na wierzchu rozłóż owoce. Oprósz cukrem pudrem.
Zobacz także: