Kruche z rabarbarem, migdałami i bezą

Osobno lub w duecie, ale zawsze pysznie. Spróbuj truskawek i rabarbaru w deserach
Osobno lub w duecie, ale zawsze pysznie. Spróbuj truskawek i rabarbaru w deserach123RF/PICSEL

Składniki

na ciasto

  • 2,5 szklanki mąki
  • 250 g masła
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/4 szklanki cukru
  • 4 żółtka

na bezę

  • 4 białka
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka białego octu winnego

dodatkowe

  • 500 g rabarbaru
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • 2 łyżki płatków migdałowych
Katarzyna Bujakiewicz o "Prywatnej klinice"pomponik.tv
Tele Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?