Kurczak BBQ z żółtą fasolą

Kurczak BBQ z żółtą fasolą
Kurczak BBQ z żółtą fasoląmateriały prasowe

Składniki

  • 6 ząbków czosnku, drobno posiekanych
  • 2,5 centymetrowy kawałek imbiru, obrany i świeżo starty
  • 4 kopiaste łyżki stołowe sosu z żółtej fasoli
  • 4 kopiaste łyżki miodu
  • 4 łyżki jasnego sosu sojowego
  • 4 łyżki wina ryżowego Shaohsing lub wytrawnego sherry
  • 1 kopiasta łyżka brązowego cukru
  • 1 łyżeczka ciemnego sosu sojowego
  • 1 łyżka oleju arachidowego, dodatkowa ilość do smarowania grilla
  • 6 udek kurczaka, bez kości i skóry, pokrojone na kawałki wielkości 2-2,5 cm
  • 4 patyczki bambusowe (o długości około 25 cm), namoczone w wodzie przez 20-30 minut
  • 340 g długiej chińskiej fasolki, obranej i pokrojonej na trzy części
  • 1 papryczka Fresno, bez nasion, posiekana do ozdoby
materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?