Porcja: dla 4 osób
Czas przygotowania: 10 min; plus czas na marynowanie
Czas gotowania: 15 min
Stopień trudności : łatwy
Włóż wszystkie składniki marynaty do miski i dobrze wymieszaj. Dodaj kurczaka, wymieszaj z marynatą, przykryj folią i wstaw do lodówki na minimum godzinę, najlepiej na całą noc.
Podgrzej grill lub patelnię grillową na dużym ogniu, posmaruj ruszt lub patelnię olejem przed grillowaniem mięsa.
Wyjmij kurczaka z marynaty. Przelej marynatę na małą patelnię i doprowadź do wrzenia. Odstaw ją na bok. Nadziej kawałki kurczaka na patyczki bambusowe, około 5 -6 kawałków na każdy patyczek.
Grilluj kurczaka, z każdej strony przez 2 minuty, aż się dobrze przypiecze. Zmniejsz ogień na średni i obok szaszłyków połóż fasolkę. W trakcie grillowania polewaj kurczaka i fasolkę, co kilka minut, pozostałą marynatą. Grilluj szaszłyki i fasolkę,aż będą gotowe - przez około 10-12 minut, od czasu do czasu obracając mięso i dodatki. Podawaj gorące lub w temperaturze pokojowej, udekoruj papryczką.
"Ching ratuje restauracje", weekendy o 2:00 w Polsat Food Network