Kurczak curry z ciecierzycą i mango

Curry najlepiej smakuje z ugotowanym na sypko ryżem basmati
Curry najlepiej smakuje z ugotowanym na sypko ryżem basmati123RF/PICSEL

Składniki

  • 2 podwójne filety z kurczaka
  • 90 dag dyni hokkaido
  • 1 puszka mleka kokosowego
  • 1 owoc mango
  • 30 dag szpinaku
  • 1 puszka (40 dag) ciecierzycy
  • 10 dag orzechów nerkowca
  • 4 łyżki oleju
  • 2 łyżki ziaren kolendry
  • 2 łyżki mielonego imbiru
  • po 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej i cynamonu
  • 4 łyżki kurkumy
  • sól, pieprz
4
Piotr Adamczyk do Krakowa nie przyjechał sam. Czy sprosta nowej roli?Lidia Ostólska Styl.pl