Kurczak na chrupiąco z kuskusem

Zamiast amarantusa można zastosować: dmuchany ryż, komosę ryżową, płatki zbożowe czy kukurydziane
Zamiast amarantusa można zastosować: dmuchany ryż, komosę ryżową, płatki zbożowe czy kukurydziane123RF/PICSEL

Składniki

  • 4 filety z kurczaka
  • 25 dag kuskusu
  • 2 szklanki bulionu warzywnego
  • 2 łyżki ekspandowanego amarantusa
  • 1 jabłko
  • 25 dag selera naciowego
  • 1 papryczka chili
  • 5 gałązek rozmarynu
  • 5 gałązek mięty
  • 6 łyżek oleju
  • 2 łyżki octu jabłkowego
  • 1/2 cytryny
  • 2 łyżeczki miodu
  • 5 dag rodzynek
  • sól
  • pieprz
4
Zaletą kuskusu jest jego proste przygotowanie – wystarczy zalać gorącą wodą, bulionem lub mlekiem
Zaletą kuskusu jest jego proste przygotowanie – wystarczy zalać gorącą wodą, bulionem lub mlekiem 123RF/PICSEL
Piotr Adamczyk do Krakowa nie przyjechał sam. Czy sprosta nowej roli?Lidia Ostólska Styl.pl