Kurczak na chrupiąco z kuskusem
Kurczak i kuskus to świetne połączenie, smaczne i szybkie w przygotowaniu. Wystarczy tylko 30 minut, aby podać pyszny obiad, zobacz jak to zrobić.
Przygotowanie:
1. Kuskus zalać wrzącym bulionem, zamieszać, przykryć, zostawić na pięć minut.
2. Jabłko i seler pokroić w cienkie plasterki, skropić cytryną. Chili oczyścić z nasion, pokroić w pierścienie. Zioła opłukać, rozmaryn posiekać, liście mięty oderwać od gałązek.
3. Wymieszać amarantus z rozmarynem, solą i pieprzem. W tej panierce obtoczyć filety. Smażyć na dwóch łyżkach oleju (ok. siedem minut). Pokroić w plastry.
4. Wymieszać ocet, olej, miód, doprawić solą i pieprzem. Sos wlać do kuskusu, dodać jabłko, seler, chili i rodzynki.
5. Na talerzach wyłożyć kuskus i filety, posypać miętą.
Zobacz także: