Kurczak w syropie klonowym

Z octem balsamicznym i tymiankiem.

Kurczak w syropie klonowym
Kurczak w syropie klonowymStyl.pl

Składniki:

1 kurczak

40 ml syropu klonowego

łyżka octu balsamicznego

4 gałązki tymianku

80 ml oliwy

Sól

Pieprz

Kurczak w syropie klonowymStyl.pl

Usuń kręgosłup i spłaszcz kurczaka dłonią. Dopraw, polej oliwą. Połącz: syrop klonowy, ocet balsamiczny, świeży tymianek, sol i pieprz. Dodaj listki tymianku. Smaż na patelni z rusztem, aż skórka zrobi się złocista i chrupiąca. Posmaruj marynatą i piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 st. Przez 20 minut.

Styl.pl
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas