Kurczak z rozmarynem

Kurczak z rozmarynem
Kurczak z rozmarynem123RF/PICSEL

Składniki

  • 4 pałki z kurczaka
  • 1/2 szklanki ostrego keczupu
  • 2 oczyszczone z pestek i drobno posiekane papryczki
  • chili
  • 3 łyżki miodu
  • 3 łyżki oleju
  • 5 łyżek sosu sojowego
  • listki rozmarynu
  • pieprz

Przygotowanie:

Keczup połącz z chili, olejem, sosem sojowym, miodem i pieprzem. Dokładnie wymieszaj. Marynatą zalej kurczaka. Wstaw na godzinę do lodówki. Następnie ułóż na blasze, posyp listkami rozmarynu i wstaw do piekarnika. Piecz w temperaturze 180 °C przez 50 minut.

Zobacz także: 

Jak przygotować chrupiące ciasto na pizzę?Styl.pl
Rewia
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas