Reklama

Kuskus z groszkiem

Przyrządzaj potrawy z sezonowymi warzywami – dojrzałymi na krzakach pomidorami, papryką i groszkiem. Wypróbuj przepis na zielony kuskus z dodatkiem mięty.

Składniki

  • 1,5 szklanki bulionu
  • szklanka kuskusu
  • szklanka wyłuskanego zielonego groszku
  • kilka listków mięty
  • 2 łyżki orzeszków piniowych
  • sól i pieprz
  • chili
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • oliwa

Sposób przygotowania:

1. Groszek ugotuj w osolonej wodzie. Kuskus zalej gorącym bulionem i odstaw na kilka minut. 

2. Orzeszki podpraż na suchej patelni. Wymieszaj kuskus z groszkiem, orzeszkami, posiekaną miętą, oliwą i sokiem z cytryny. Dopraw solą, pieprzem i chili. 

Zobacz także:

Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy