Kwas chlebowy

Kwas chlebowy poprawia przemianę materii i ułatwia trawienie. Jest naturalnym probiotykiem. Wzmacnia układ krążenia i poprawia krążenie. Na dodatek to źródło witamin z grupy B, witaminy C i E, a także cynku i selenu.
Kwas chlebowy poprawia przemianę materii i ułatwia trawienie. Jest naturalnym probiotykiem. Wzmacnia układ krążenia i poprawia krążenie. Na dodatek to źródło witamin z grupy B, witaminy C i E, a także cynku i selenu.123RF/PICSEL

Składniki

  • ok. 1/2 kg czerstwego żytniego chleba razowego (upieczonego na zakwasie)
  • 1 szklanka cukru
  • 20 g drożdży
  • 1 cytryna
  • mała garść rodzynek
  • 4 l wody źródlanej

Przygotowanie:

Czas kiszenia:

Nasze rady:

Katarzyna Popowska planuje wydanie płyty Styl.pl