Reklama

Łaciaty seromak

Łatwy w wykonaniu.

Składniki

  • 300 g cukru
  • 2 torebki cukru wanilinowego
  • 10 jajek
  • 2 kg mielonego twarogu
  • 3 torebki budyniu waniliowego (każdy na 500 ml mleka)
  • 1 torebka (250 g) suchego mielonego maku
  • tłuszcz i kasza manna do blachy

Na kolejnej stronie dowiesz się, jak przygotować to pyszne ciasto>>>

Przygotowanie:

Jajka ubij z cukrem i cukrem wanilinowym na puszystą, jasnokremową masę. Porcjami dodawaj twaróg oraz proszek budyniowy. Blachę o wymiarach 32 x 38 cm natłuść i wysyp kaszą manną.

Odłóż około 1/4 masy serowej. Pozostałą wyłóż na spód blachy i równomiernie rozsmaruj. Odłożoną masę serową wymieszaj z suchym makiem. Łyżką nakładaj na masę z sera - tak, aby powstały łatki (ewentualnie lekko przemieszaj czubkiem noża, tworząc wzór marmurkowy).

Reklama

Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175°C. Piecz 60 minut. Wystudź. Przed podaniem sernik możesz oprószyć cukrem pudrem.

Zobacz także:


Życie na gorąco
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy