Lambada z pomarańczowym budyniem i bitą śmietaną

Ciasto kremowe na deser
Ciasto kremowe na deser123RF/PICSEL

Składniki

na biszkopt

  • 4 jajka
  • 1 szklanka cukru (220 g)
  • 3/4 szklanki mąki (112 g)
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 – 3/4 szklanki soku pomarańczowego
  • 2 opakowania herbatników z polewą czekoladową (22-24 sztuki)

na masę pomarańczową

  • 1 l soku pomarańczowego
  • 1/2 szklanki cukru (110 g)
  • 2 torebki budyniu śmietankowego

na masę śmietankową

  • 0,5 l śmietanki 30 proc.
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1 łyżka żelatyny
  • 3 łyżki cukru pudru (40 g)
Zmysłowe smaki: Ciasto cytrynoweINTERIA.TVInteria.tv
Życie na gorąco
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?