Reklama

Lasagne z kurczakiem

Mięso mielone- możemy z niego wyczarować wspaniałe dania obiadowe. Lasagna z kurczakiem sprawdzi się idealnie na sycący obiad.

Składniki

  • 40 dag piersi kurczaka
  • bazylia
  • gotowy sos beszamelowy
  • cebula
  • 4 pomidory
  • pół szklanki białego wina
  • łyżka cukru
  • sól
  • opakowanie lasagne
  • olej
  • 30 dag grzybów marynowanych
  • 20 dag tartego parmezanu
  • łyżka masła

Sposób przygotowania:

1. Kurczaka pokrój w paski, usmaż na oleju i zmiel. W garnku rozgrzej łyżkę oleju i obsmaż na nim posiekaną cebulkę. Dodaj obrane ze skórki pomidory, bazylię, sól, cukier i wino. Gotuj, aż sos zgęstnieje. 

2. Brytfannę posmaruj masłem, a dno pokryj warstwą beszamelu. Połóż na nim ugotowane płaty lasagne, wyłóż mięso, grzyby i sos pomidorowy. Posyp niewielką ilością sera. Nakładaj kolejne warstwy, aż do zużycia wszystkich składników. Całość zalej resztą beszamelu i posyp serem. Piecz w temperaturze 160°C przez 50 minut. 

Reklama

Zobacz także:


Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy