Lasagne z kurczakiem
Mięso mielone- możemy z niego wyczarować wspaniałe dania obiadowe. Lasagna z kurczakiem sprawdzi się idealnie na sycący obiad.
Składniki
- 40 dag piersi kurczaka
- bazylia
- gotowy sos beszamelowy
- cebula
- 4 pomidory
- pół szklanki białego wina
- łyżka cukru
- sól
- opakowanie lasagne
- olej
- 30 dag grzybów marynowanych
- 20 dag tartego parmezanu
- łyżka masła
Sposób przygotowania:
1. Kurczaka pokrój w paski, usmaż na oleju i zmiel. W garnku rozgrzej łyżkę oleju i obsmaż na nim posiekaną cebulkę. Dodaj obrane ze skórki pomidory, bazylię, sól, cukier i wino. Gotuj, aż sos zgęstnieje.
2. Brytfannę posmaruj masłem, a dno pokryj warstwą beszamelu. Połóż na nim ugotowane płaty lasagne, wyłóż mięso, grzyby i sos pomidorowy. Posyp niewielką ilością sera. Nakładaj kolejne warstwy, aż do zużycia wszystkich składników. Całość zalej resztą beszamelu i posyp serem. Piecz w temperaturze 160°C przez 50 minut.
Zobacz także: