Reklama

Leniwe

Składniki

  • 25 dag twarogu
  • jajko
  • 2 łyżki cukru waniliowego
  • 15 dag mąki
  • 2 łyżki masła
  • szczypta soli
  • bułka tarta

Składniki na sos

  • 4 śliwki pokrojone na kawałki
  • 1/4 łyżeczki cynamonu
  • kilka łyżek miodu

 Twaróg, żółtko, cukier waniliowy i sól wymieszaj. Ubij białko i dodaj do masy. Wsyp mąkę i wyrób ciasto. Uformuj cienki wałek i odcinaj kawałki ciasta. Kluski gotuj we wrzątku do chwili wypłynięcia. Wyciągaj i okraś masłem z bułką.

Wszystkie składniki na sos wrzuć do garnka i gotuj, dopóki śliwki nie zmiękną. Sosem polej kluski.

Polecamy:

Pasta do kanapek

Owsiane mini naleśniki

Reklama

Risotto z kurkami

Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy