Reklama

Leśne tagliatelle

To danie z łatwością wykonasz w domu. Zaproszeni goście będą zachwyceni smakiem tej potrawy. Grzyby nadają jej charakteru

Składniki

  • 10 dag tagliatelle
  • 30 dag grzybów
  • 2 łyżki masła
  • pół szklanki śmietany 30%
  • cebula
  • 3 łyżki parmezanu
  • sól i pieprz
  • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki

Na patelni rozgrzej masło i zeszklij posiekaną cebulę. Wrzuć kawałki grzybów i dopraw solą, aby puściły wodę. Smaż chwilę i wlej śmietanę. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Makaron ugotuj al dente w lekko osolonej wodzie. Następnie odcedź i połącz z grzybami. posyp parmezanem i natką.

Zobacz także: 

Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy