Reklama

Liptauer

Słynna pasta kanapkowa według przepisu Ewy Wachowicz.

Składniki

  • 200 g tłustego twarogu
  • 100 g bryndzy
  • 1 filecik anchois
  • ½ łyżeczki słodkiej papryki
  • 1 łyżka kminku
  • ½ szklanki śmietany
  • sól
  • pieprz
  • do podania weka

Przepis pochodzi z 368. odcinka programu "Ewa gotuje".

Przygotowanie:

Kminek zalać wrzątkiem i odstawić na kilka minut. Następnie odcisnąć na sitku.

Twaróg przełożyć do miski, dodać bryndzę i anchois.

Przyprawić słodką papryką. Dorzucić wystudzony kminek, dodać śmietanę, sól i pieprz.

Dokładnie wymieszać. Podawać jako smarowidło do pieczywa.

Polsat
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy