Reklama

Łosoś na duszonych warzywach

Eleganckie danie dla odchudzających się.

Składniki:

filet z łososia, 160 g

marchew, 50 g

por, 50 g

papryka czerwona, 50 g

cebula, 30 g

cytryna, 2 plasterki

rozmaryn, majeranek,

pieprz czarny do smaku

Wykonanie:

Łososia myjemy, osuszamy i przekładamy na folię do pieczenia. Doprawiamy pieprzem, rozmarynem, na wierzch ryby kładziemy cytrynę. Całość dokładnie zawijamy i pieczemy w temperaturze 180 st. C przez 20 minut. Warzywa kroimy w bardzo cienkie słupki, wrzucamy na suchą patelnię i podpiekamy parę minut, mieszając. Podlewamy warzywa wodą, doprawiamy pieprzem i majerankiem i dusimy do miękkości. Następnie wykładamy je na talerz, a na nich kładziemy upieczoną rybę.

Reklama
materiały prasowe
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy