Reklama

Łosoś w musztardzie

Wakacyjne wyjazdy nad morze i jeziora już za nami, ale nie rezygnujmy z jedzenia ryb, bo są pyszne i bardzo zdrowe.

Składniki

  • 50 dag filetu z łososia
  • 4 łyżeczki musztardy francuskiej (z ziarenkami gorczycy)
  • 2 łyżeczki płynnego naturalnego miodu
  • kilka gałązek natki pietruszki
  • łyżka drobno posiekanego koperku
  • olej lub klarowane masło

Sposób przygotowania:

1. Filety umyj i dokładnie osusz papierowym ręcznikiem. Połóż skórą do dołu. 

2. Musztardę wymieszaj z miodem i posmaruj miksturą filety. 

3. Blachę wyłóż folią aluminiową lub papierem do pieczenia. Ułóż na niej rybę i skrop lekko olejem albo obłóż wiórkami klarowanego masła. 

4. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C i piecz przez 20 minut. 

5. Gotową rybę posyp posiekanym koperkiem i udekoruj gałązkami pietruszki. Możesz podać do niej pokrojoną na ćwiartki cytrynę.

Reklama

Zobacz także:

Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy