Magdalenki z kokosową nutą
Masz ochotę na małą, słodką przekąskę? Polecamy przepis na chrupiące magdalenki z odrobiną kokosa!
Sposób przygotowania:
1. Mąkę, kakao oraz proszek do pieczenia mieszamy i przesiewamy przez sitko. Jajka, cukier, esencję pomarańczową i cukier wanilinowy miksujemy na puszystą masę. Powoli dodajemy suche składniki, a na końcu wlewamy roztopione i przestudzone masło (2 łyżki zostawiamy do wysmarowania formy).
2. Masą napełniamy formę do magdalenek lub innych drobnych ciasteczek. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 230°C na 4 minuty, a następnie zmniejszamy temperaturę do 200°C i pieczemy jeszcze 5 minut. Wyjmujemy ciastka z piekarnika i studzimy w foremkach. Zanurzamy z jednej strony w rozpuszczonej czekoladzie i obtaczamy w wiórkach kokosowych.
Zobacz także: