Makaron po marynarsku
Tradycyjne spaghetti z aromatycznym sosem to prosta recepta na szczęście. Ale w stan błogości wprawią Cię również wstążki z owocami morza!
Sposób przygotowania:
1. Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Odcedź i spłucz zimną wodą.
2. W rondelku rozgrzej 2 łyżki masła, przesmaż na nim pokrojoną w kostkę cebulę, dodaj oczyszczone i pokrojone owoce morza. Całość dokładnie wymieszaj i chwilę podsmaż.
3. Następnie zalej sos śmietaną. Dopraw solą i pieprzem, wlej sok z cytryny (do smaku) i wymieszaj.
4. Na koniec dodaj do sosu resztę masła i drobno posiekaną natkę pietruszki (kilka listków zostaw do dekoracji).
5. Makaron polej sosem i wymieszaj. Posyp listkami pietruszki.
Zobacz także: