Makaron ryżowy smażony z fasolką szparagową i tofu
Obiad z orientalną nutą? Polecamy przepis makaron z tofu i fasolką szparagową.

Składniki
- 200 g groszku młodego
- 100 g ugotowanego makaronu ryżowego
- 30 g posiekanych orzeszków ziemnych
- 3 łyżki oleju
- łyżeczka oleju sezamowego
- łyżka posiekanego imbiru
- ząbek czosnku
- 150 g tofu
- 2 cebule dymki
- 5 łyżek sosu sojowego jasnego
- łyżeczka sambalu
- łyżeczka sezamu
Sposób przygotowania:
Na patelnię wlewamy olej oraz olej sezamowy. Wrzucamy pokrojone w kostkę tofu, plasterki czosnku, dymkę i imbir. Całość smażymy około 5 minut. Dokładamy ugotowany makaron, groszek, sambal oraz sos sojowy. Dokładnie mieszamy. Po 4 minutach wykładamy na talerz. Dekorujemy sezamem. Smacznego!