Reklama

Makaron ryżowy smażony z fasolką szparagową i tofu

Obiad z orientalną nutą? Polecamy przepis makaron z tofu i fasolką szparagową.

Składniki

  • 200 g groszku młodego
  • 100 g ugotowanego makaronu ryżowego
  • 30 g posiekanych orzeszków ziemnych
  • 3 łyżki oleju
  • łyżeczka oleju sezamowego
  • łyżka posiekanego imbiru
  • ząbek czosnku
  • 150 g tofu
  • 2 cebule dymki
  • 5 łyżek sosu sojowego jasnego
  • łyżeczka sambalu
  • łyżeczka sezamu

Sposób przygotowania:

Na patelnię wlewamy olej oraz olej sezamowy. Wrzucamy pokrojone w kostkę tofu, plasterki czosnku, dymkę i imbir. Całość smażymy około 5 minut. Dokładamy ugotowany makaron, groszek, sambal oraz sos sojowy. Dokładnie mieszamy. Po 4 minutach wykładamy na talerz. Dekorujemy sezamem. Smacznego!  

Polsat
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy