Grzyby namocz w zimnej wodzie i dokładnie oczyść z wszelkich zanieczyszczeń. Oczyszczone rozłóż na papierowym ręczniku, aby dokładnie się odsączyły (jeżeli są zbyt duże, przekrój je na pół lub na ćwiartki). Mięso podsmaż do miękkości i odstaw.
Na patelni rozgrzej masło i zeszklij drobno posiekaną cebulę. Wrzuć grzyby i posyp odrobiną soli, aby puściły wodę. Smaż około 5 minut.
Gdy woda odparuje, wlej śmietanę i dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Połącz z wcześniej podsmażonym mięsem.
Makaron ugotuj al dente w lekko osolonej wodzie. Następnie odcedź i połącz z grzybami. Całość dokładnie wymieszaj.
Danie podawaj na gorąco posypane parmezanem, świeżo zmielonym pieprzem i drobno posiekaną natką pietruszki.