Makaron z szynką i pieczarkami
Przygotowanie tego makaronu zajmie kilka chwil. Jeśli szukasz pomysłu na szybką kolację, ten przepis będzie idealny. Kilka składników i gotowe!

Składniki
- 100 g szynki, najlepiej parmeńskiej lub szwarcwaldzkiej
- 300 g makaronu tagliatelle
- 2 ząbki czosnku
- 200 g pieczarek
- sól
- pieprz
- oliwa
- świeży rozmaryn
Makaron ugotuj zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Czosnek pokrój w kosteczkę. Na patelni rozgrzej oliwę i wrzuć czosnek, żeby lekko się zarumienił. Umyte i pokrojone pieczarki dorzuć do czosnku i zarumień. Dodaj przyprawy i listki rozmarynu, wrzuć cienko pokrojoną szynkę. Na sam koniec dorzuć makaron, aby wszystkie składniki się połączyły. Makaron podawaj posypany świeżo zmielonym pieprzem i pietruszką.
Zobacz także: