Reklama

Reklama

Makaron z szynką i pieczarkami

Przygotowanie tego makaronu zajmie kilka chwil. Jeśli szukasz pomysłu na szybką kolację, ten przepis będzie idealny. Kilka składników i gotowe!

Składniki

  • 100 g szynki, najlepiej parmeńskiej lub szwarcwaldzkiej
  • 300 g makaronu tagliatelle
  • 2 ząbki czosnku
  • 200 g pieczarek
  • sól
  • pieprz
  • oliwa
  • świeży rozmaryn

Makaron ugotuj zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Czosnek pokrój w kosteczkę. Na patelni rozgrzej oliwę i wrzuć czosnek, żeby lekko się zarumienił. Umyte i pokrojone pieczarki dorzuć do czosnku i zarumień. Dodaj przyprawy i listki rozmarynu, wrzuć cienko pokrojoną szynkę. Na sam koniec dorzuć makaron, aby wszystkie składniki się połączyły. Makaron podawaj posypany świeżo zmielonym pieprzem i pietruszką.

Zobacz także:

Styl.pl

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy