Malinowe minimuffinki
Słodka przekąska na jeden kęs? Polecamy prosty przepis na pyszne babeczki z malinami.
Sposób przygotowania:
1. W jednej misce mieszamy mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sodę, a w drugiej łączymy mleko, olej oraz jajko.
2. Zawartość miski z suchymi składnikami przesypujemy do miski z mokrymi i mieszamy rózgą do połączenia się składników. Dodajemy połowę malin i delikatnie mieszamy.
3. Przygotowujemy miniaturowe papilotki do muffinek i napełniamy je masą do 2/3 wysokości. Ustawiamy na blasze w odległości ok. 2 cm. Na wierzchu każdej babeczki kładziemy malinę.
4. Muffinki wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200°C i pieczemy ok. 16 minut na złoty kolor. Wyjmujemy i pozostawiamy do wystygnięcia. Możemy posypać cukrem pudrem.
Zobacz także: