Jajka rozbić, oddzielić żółtka od białek. Miękkie masło utrzeć na puszystą masę z 7,5 dag cukru. Kolejno dodawać żółtka, likier amaretto oraz mascarpone. Mąkę pszenną wymieszać z proszkiem do pieczenia, mąką ziemniaczaną i mielonymi migdałami. Porcjami wsypywać do ucieranej masy.
Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli i resztą cukru. Delikatnie domieszać do ciasta.
Dołożyć maliny. Wymieszać łyżką.
Podłużną foremkę (11x30 cm) posmarować tłuszczem i oprószyć mąką. Nałożyć do niej ciasto. Wstawić do piekarnika rozgrzanego od 175°C. Piec 60 minut. Ciasto studzić 15 minut w foremce. Potem przełożyć na kratkę kuchenną i zostawić do całkowitego wystudzenia.
Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem.