Reklama

Mango lassi

Aksamitny, wyrazisty napój, który jest wyśmienitym dopełnieniem do indyjskich potraw.

Składniki

  • mango – 1 dojrzałe
  • jogurt grecki – 1 szklanka
  • woda – pół szklanki
  • miód – 1 łyżka
  • kardamon – 1 szt. lub pół łyżeczki mielonego
  • sól – szczypta

Sposób przygotowania:

Mango przekrój na pół i wydrąż miąższ. Umieść w blenderze, dodaj jogurt grecki, miód, wsyp szczyptę mielonego kardamonu. By konsystencja była bardziej wodnista, wlej pół szklanki wody. Całość zblenduj na gładką masę. Rozlej do szklanek i udekoruj szczyptą mielonej papryki. Smacznego!

Polsat
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy