Marchewkowe muffiny

Składniki mokre z suchymi mieszaj powoli za pomocą łyżki. Jeśli je zmiksujesz, ciasto będzie rzadkie. Nie pomoże podsypanie mąką, bo tylko je obciążysz i muffiny nie wyrosną.
Składniki mokre z suchymi mieszaj powoli za pomocą łyżki. Jeśli je zmiksujesz, ciasto będzie rzadkie. Nie pomoże podsypanie mąką, bo tylko je obciążysz i muffiny nie wyrosną. 123RF/PICSEL

Składniki

  • 125 g margaryny
  • 250 g mąki
  • 125 g cukru
  • 3 duże jajka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1/2 łyżeczki soli
  • szczypta cynamonu
  • 3-4 spore marchewki
  • cukier puder do oprószenia
Duszony łosoś z marchewkąStyl.pl
Życie na gorąco
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?