Marynowane steki z karkówki

Składniki
- sól, pieprz
- 1 gałązka świeży rozmaryn
- 1 sztuka cebula
- 4 sztuki steki z karkówki
- 250 g cukinia
- 3 łyżki sok z cytryny
- 200 ml sos salsa
- 2 sztuki pomidor
- 1 gałązka świeża szałwia
- 2 gałązki świeża bazylia
- 6 łyżek olej
- 400 g kolby kukurydzy
3-4 osób
Zioła umyć i posiekać. Wymieszać z olejem i sokiem z cytryny. Cukinię i kolbki kukurydzy pokroić na grube kawałki. Przygotowane składniki skropić marynatą. Przykryć i odstawić na około 30 minut. Steki piec na rozgrzanym grillu ok. 10 minut, warzywa ok. 5 minut. Przyprawić solą i pieprzem.
Na sos: obrać cebulę, pokroić w drobną kostkę. Z pomidorów usunąć nasiona, a miąższ drobno pokroić. Salsę połączyć z pokrojoną cebulą i pomidorami i podawać do mięsa i warzyw.