Reklama

Reklama

Masło w wielu smakach

Doskonały dodatek do pieczywa.

Masło ziołowe

Składniki: 10 dag masła, po 1 łyżce posiekanego koperku i natki pietruszki, 2 ząbki czosnku, sól.

Do miseczki włóż miękkie masło, zioła oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Zmiksuj blenderem. Dopraw do smaku solą.

Masło pomidorowe

Składniki: 10 dag masła, 4 suszone pomidory w oleju, 2 ząbki czosnku, sól, 1/2 łyżeczki słodkiej papryki.

Miękkie masło przełóż do miseczki, dodaj pozostałe składniki. Rozdrobnij blenderem, aż do uzyskania gładkiej masy.

Masło czosnkowe

Składniki: 10 dag masła, 4 ząbki czosnku, sól, pieprz biały.

Do miękkiego masła dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Zmiksuj blenderem lub dokładnie wymieszaj widelcem. Dopraw do smaku solą oraz białym pieprzem.

Reklama

Świat & Ludzie
Dowiedz się więcej na temat: masło

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy