Medaliony w ostrej musztardowej skorupce

Medaliony w musztardowej skorupie
Medaliony w musztardowej skorupie123RF/PICSEL

Składniki

na 4 porcje

  • 1 ogórek
  • sól
  • pieprz
  • 12,5 dag kwaśnej śmietany
  • 22,5 dag kremowej śmietany
  • 2-3 łyżki jasnego octu winnego
  • szczypta cukru
  • 1 łyżeczka suszonego koperku
  • 2 polędwiczki wieprzowe (po ok. 22,5 dag każda)
  • 1 łyżka musztardy
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 1 łyżka oleju
  • 1 cebula
  • 400 ml bulionu warzywnego
  • 1-2 łyżki jasnej zasmażki błyskawicznej
  • 3 łyżki suszonej natki pietruszki i 3 gałązki świeżej
  • 1 opakowanie gotowego purée ziemniaczanego (na 4 porcje)
Stek z wołowiny wagyu z masłem wasabiStyl.pl
Życie na gorąco
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?